تابستان در کدام رودخانه ها آب بازی کنیم؟

به گزارش مجله سرگرمی، قدیم ها که خانه ها حیاط دار بود، یکی از بهترین لذت ها در تابستان آب بازی بود. این روزها دیگر چندان از آن خانه های بزرگ و حیاطدار خبری نیست. از طرفی هم به دلیل خشکسالی های چند سال اخیر، آب، آنقدری نیست که بشود به آب بازی اختصاصش داد.

تابستان در کدام رودخانه ها آب بازی کنیم؟

پس اگر خواستیم احیانا تنی به آب بزنیم و از این گرمای طاقت فرسا خلاص شویم، صدای خنده مان در هوا بلند گردد و سرشار از شور و هیجان شویم، کجا برویم؟ رودخانه ها و آبشارهایی در سراسر ایران وجود دارند که می گردد در تابستان به آنها رفت و خنک شد.

پلنگ دره

یکی از زیباترین جاها برای آب بازی در تابستان را در پیدا می کنیم. پلنگ دره، در شمال شرقی شیرگاه قرار گرفته. این منطقه هم جنگل دارد، هم رودخانه و هم آبشار.

برای رسیدن به همچین جایی باید زحمت پیاده روی در جنگل و راه رفتن در رودخانه را به خودمان بدهیم. اتفاقا این لذت بخش ترین قسمت ماجرا هم هست. در جهتمان چشمه های زیادی می بینیم و هرجا که خواستیم می توانیم زیر درخت ها کمی دراز بکشیم و به تنومندی و برگ هایشان خیره شویم.

بعد به رودخانه می رسیم که عمق کمی دارد و آبش نه خیلی خنک است که تمام تن مان مورمور گردد و نه آنقدر گرم که ذوق مان را کور کند. بعد از راه رفتن در رودخانه و آب بازی، می توانیم به آبشار برسیم که در همان نزدیکی ست.

جهت دسترسی: از جاده فیروزکوه باید به سمت شیرگاه برویم. چند کیلومتر بعد از ورودی شیرگاه و بعد از یک پل آهنی از جاده اصلی خارج می شویم.

در ادامه از تابلوی سرمحیط بانی شیرگاه و از روستای نفار باید بگذریم. حدود یک ساعت طول می کشد تا به اول جهت پیاده روی برسیم. ماشین را باید پارک کنیم و بقیه جهت را از دل جنگل برویم.

کسیلیان

سوادکوه، جز پلنگ دره، جاذبه های دیگری هم برای رفتن دارد؛ مثل رودخانه کسیلیان در دل جنگل. اینجا، جایی ست بکر و دست نخورده که از سروصدا در آن خبری نیست. هرچه هست صدای پرنده هاست و برگ هایی که زیرپایمان حس می کنیم. گاهی شاخه ای از درختی می افتد و آنهمه سکوت را به هم می زند یا صدای سنجابی می آید که دارد از درخت بالا می رود.

رودخانه کسیلیان، از رودخانه هایی ست که امکان قایق سواری و تیوب سواری هم در آن هست، نزدیکش رستوران پیدا می کنیم و اگر کمی حوصله به خرج دهیم، بعد از آب تنی و آب بازی در آن می توانیم به جاهای دیدنی نزیدک هم سری بزنیم؛ جاهایی مثل پل ورسک یا دریاچه لفور.

جهت دسترسی: این رودخانه در 220 کیلومتری تهران واقع شده است و برای رسیدن به آن باید به سمت شیرگاه برویم.

دره زمان

اسم پلور با آب معدنی اش گره خورده، اما این روستا که کوه دماوند هم در آن جا خوش نموده، فقط آب معدنی یا چشم اندازی از کوه دماوند را به ما هدیه نمی دهد.

80 کیلومتر که از جاده هراز به سمت مازندران برویم به پلور می رسیم. اینجا روستایی ست که آبشار دارد و دره ای به اسم . این دره تا همین دو سه سال پیش فقط مقصد طبیعت گردها بود، اما حالا دیدن این دره انگیزه خیلی ها برای زدن به دل جاده است.

دره، در حقیقت تنگه ایست که رودخانه از میانش می گذرد. عمق آب در همه جا یکسان نیست و باید مراقبش بود. آبشار شاهاندشت و دشت لار، از جاذبه های نزدیک این منطقه اند.

جهت دسترسی: از تهران باید وارد جاده هراز شویم. در انتهای بزرگراه بابایی و بعد از گذشتن از رودهن و بومهن و گردنه امامزاده هاشم، در سمت چپ جاده یک جهت فرعی وجود دارد که تابلوی رودخانه و سد لار آن را تعیین می نماید.

وارد این جهت فرعی می شویم. به اولین پیچ که رسیدیم از روی پل رودخانه لار باید بگذریم. این ابتدای دره زمان است. همین جا ماشین را باید پارک کنیم و آماده رفتن به تنگه شویم.

روخانکول

مثل بیشتر رودخانه ها و آبشارها، روخانکول هم در وسط جنگل قرار گرفته و با پیاده روی به آن می رسیم. روخانکول، اسم روستای این ناحیه است. اینجا در حقیقت آبشاری ست که حوضچه آبی برای آب تنی دارد. می توانیم با تعدادی از دوستان مان به اینجا برویم، آب بازی کنیم و صدای خنده مان آنهمه سکوت را بشکند.

جهت دسترسی: بعد از امامزاده هاشم باید داخل فرعی روستای براگور شویم. محلی ها با ماشین شان می توانند ما را تا اول جهت پیاده روی ببرند. از اول این جهت دیگر باید از ماشین پیاده شویم و بقیه راه را پیاده در جنگل طی کنیم.

تنگه واشی

، یکی دیگر از تنگه هاییست که می توانیم برای آب تنی و آب بازی به آن برویم. فاصله این تنگه تا تهران زیاد نیست. کافی ست 17 کیلومتر در جاده فیروزکوه برویم تا به این تنگه برسیم. این منطقه از دو تنگه تشکیل شده که اسم تنگه اول واشی ست و با چند دقیقه پیاده روی به تنگه دوم می رسیم.

بیشتر جهت را داخل رودخانه ای هستیم که آبش به خنکی معروف است، بنابراین باید خیس شدن لباس هایمان را هم به جان بخریم. بعد از کمی پیاده روی به آبشار ساواشی می رسیم و دشت هویج هم در نزدیکی ست. فاصله تنگه اول تا ابتدای دشت 200 متر است. طول دشت ساواشی حدود 700 متر و فاصله تا آبشار 800 متر است.

جهت دسترسی: این منطقه از جاده تهران به فیروزکوه دردسترس است. از اتوبان شهید بابایی، جاده فیروزکوه را باید در پیش بگیریم. پیش از رسیدن به این شهر در سمت چپ مان جاده ای فرعی می بینیم که روی تابلویش تنگه واشی نوشته شده.

10 کیلومتر که در این جاده فرعی رانندگی کنیم به روستای جلیزجند یا ساواشی می رسیم. 4 کیلومتر دیگر باید به رانندگی ادامه بدهیم تا به پارکینگ برسیم. از اینجا به بعد را باید پیاده برویم.

thailandro.ir: تور تایلند ارزان قیمت، تور سامویی، تور پوکت، پاتایا، بانکوک، چیانگ مای، کرابی

turkeyro.ir: تور ترکیه ارزان قیمت، تور استانبول، تور آنتالیا، کوش آداسی، ازمیر، آنکارا

vetworld.ir: مجله دامپزشکی | مجله خبری دانشجویان دامپزشکی

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 21 بهمن 1400 بروزرسانی: 21 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 30464

به "تابستان در کدام رودخانه ها آب بازی کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تابستان در کدام رودخانه ها آب بازی کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید